Seria Neagra la 50% reducere

Buna ziua, dragi iubitori de carti! Astazi va intampinam cu un articol care cu siguranta vi se va parea folositor, asta daca sunteti fani ai romanelor politiste. Desi considerate "cenusaresele" literaturii, data fiind uneori lipsa de citate memorabile, in detrimentul actiunii pure, aceste opere literare nu trebuie date la o parte.

In acest articol, va aducem la cunostiinta o reducere la carti absolut fantastica. Suntem de parere ca trebuie sa profitati de ea foarte repede, pentru ca aceste carti despre care va vom vorbi mai jos se vand ca painea calda! Asadar, haideti sa nu mai pierdem timpul cu introduceri si sa va spunem despre ce este vorba. Stiti Seria Neagra? Va aduce aminte de ceva? Daca nu, atunci va spunem noi ca aceasta serie este alcatuita din romane de tip thriller politist, fiecare roman fiind o adevarata aventura de tipul Sherlock Holmes, desfasurata in lumea reala. Personajele sunt reale, te fac sa te bucuri pentru ele si sa speri ca isi vor gasi dreptatea.

1. Piaza rea de Camilla Lackberg

Incepem lista cu un roman al legendarei autoare norvegiene, Camilla Lackberg. Intitulat "Piaza rea", romanul se desfasoara in Fjallbacka, un orasel aflat la mare departare de agitatia suedeza. Niste fenomene cel putin bizare au loc. Insa, unde vor duce ele?

Totul incepe de la un banal accident de masina. Patrick Hedström este un detectiv chemat sa investigheze acest incident. Problema e ca imediat dupa primul accident, are loc un al doilea. Aceasta desfasurare de accidente pune pe toata lumea pe ganduri. Se crede ca nu este vorba de niste simple accidente, ci de adevarate crime. In acelasi timp, in micutul orasel Fjallbacka apare o echipa de productie tv pentru a filma un reality-show. Starurile acestuia sunt niste tineri cu probleme de comportament, fapt pentru care detectivul Hedstrom crede ca poate sa existe o legatura.

Nu trece mult pana se produce un incident grav si in cadrul distributiei show-ului. Dupa o petrecere plina de alcool, una dintre concurente este gasita moarta. Intamplarea il va pune in dificultate pe Patrick, a carei echipa e nevoita acum sa-si desfasoare ancheta sub lumina reflectoarelor. Alaturi de el este si o agenta noua, pe nume Hanna.

Sunteti curiosi cum se decurg evenimentele? Cine a omorat-o pe concurenta? Aflati, din Piaza rea de Camilla Lackberg, pe care o puteti achizitiona la un SUPER pret, apasand pe butonul de mai jos.

2. Zile intunecate de Yrsa Sigurdardottir

Linistea zapezii reprezinta agitatia sufletelor in acest roman captivant al Yrsei Sigurdardottir. O serie de 3 disparitii tragice are loc intr-un loc izolat din Groenlanda: doi muncitori si o specialista in geologie. Thora Gudmundsdottir, alaturi de echipa sa pornesc o investigatie, pentru a afla ce s-a intamplat. Insa, pe langa dificultatea anchetei, ei trebuie sa infrunte si privirile taioase ale localnicilor din Kaanneq, un sat care in limba localsa se traduce prin "foame". Pur si simplu, locuitorii nu suporta nou venitii. Personajul Thora Gudmundsdottir reprezinta un adevar succes pentru autoare, deoarece a transformat-o intr-una dintre cele mai apreciate autoare scandinave. Aflati de ce este atat de placuta de toata lumea Thora in Zile intunecate de Yrsa Sigurdardottir.




3. Razbunarea lui Finnigan de Roslund si Hellstrom


Pe un vas de croaziera ce naviga pe Marea Baltica are loc un eveniment dubios. Solistul trupei ce asigura buna dispozitie intr-o seara are un subit acces de furie, atunci cand vede un barbat ce ii face undei femei. Nu suporta prea mult si se napusteste asupra individului, lovindul cu cruzime. Solistul este prins si adus la politie, acolo unde Ewert Grens, un inspector la Criminalistica are parte de un soc cand, alaturi de echipa sa, afla un adevar aproape imposibil, legat de cel adus. Dupa ce il cauta in baza de date, afla ca John Frey n-ar fi putut sa se afle in fata lor, pentru ca figura drept mort. Este un fost detinut, condamnat la moarte in urma unei crime. Se ridica intrebarea: cum a reusit el sa scape?


4. Intoarcerea de Hakan Nesser

Intr-o zi, o fetita gaseste intr-o padure ramasitele unui cadavru. El este insfasurat intr-un covor si ii lipsesc capul, dar si membrele. Acest lucru semnaleaza prezenta unui criminal. Pana la urma, corpul se pare ca ii apartine lui Leopold Verhaven, un atlet cu o cariera culminanta, pana sa-si ucida una dintre cele doua iubite. Desi dovezile erau prezente, el tot nega faptul c-a savarsit fapta. Un lucru ciudat e ca uciderea sa pare sa fi avut loc in ziua in care acesta fusese eliberat. Autoritatile par sa bata pasul pe loc in Intoarcerea de Hakan Nesser, astfel incat Van Veeteren se hotaraste sa se ocupe de caz, fiind dispus sa apeleze la tot ce se poate.

5. Cu ochii mintii de Hakan Nesser


Continuam lista cu inca un roman de Hakan Nesser, un autor norvegian faimos, recompensat cu Best Swedish Crime Novel Award de trei ori. Celor ce le-a placut romanul anterior, Intoarcerea si mai ales de personajul principal din el, le va surade si lecturarea acestui roman, deoarece Van Veeteren se intoarce.

Janek Mitter este un profesor de istorie si filosofie ce se trezeste intr-o dimineata, constatand ca nu mai stie absolut nimic despre ce s-a intamplat, dar nici despre el insusi, uitandu-si pana si propriul nume. Insa, acesta nu este singurul lucru ciudat care se intampla in acea dimineata. El isi gaseste sotia, pe Eva Ringmar, inecata in cada. Din pacate pentru el, toate lucrurile par sa duce la ipoteza ca el este cel care a a omorat-o, fapt pentru care juriul il condamna. Norocul acestuia e faptul ca inspectorul Van Veeteren  banuieste ca lucrurile nu stau asa. Rezolvarea cazului il poarta prin niste locuri cel putin ciudate: sate mici de pescare, drumuri abandonate. Detaliile pe care le afla, pe masura ce sapa mai adanc in acest caz il vor soca de-a dreptul. Trebuie sa citesti Cu ochii mintii de Hakan Nesser, daca vrei sa afli cine este faptasul.

Acestea au fost unele dintre cartile din Seria Neagra la 50% reducere. Fiecare are un mister central, pe care un personaj trebuie sa le dezlege.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu