Baietelul cu aripa de fluture de Ioana Chicet Macoveiciuc

Baietelul cu aripa de fluture de Ioana Chicet Macoveiciuc reprezinta cea de-a 3-a capodopera a autoarei, dupa bestsellerele reprezentate de "Te iubesc orice-ai face" si "Mai, e gata?".

In aceasta carte absolut fascinanta, ni se dezvaluie povestea lui David, un baitele care se naste cu un defect. Sau cu o imbunatatire? Ideea e ca baietelului ii lipseste mana dreapta. In loc de acest membru, el primeste o aripa de fluture. Saracii parinti se duc cu el de urgenta la spital, sa vada ce se intampla si se roaga sa existe un remediu. Insa, din pacate pentru ei, lucrurile nu prea pot sa se schimbe. Am spus din pacate pentru ei doar, pentru ca lui David pare sa ii surada ideea de a fii diferit. 

Intr-adevar, el nu poate face multe lucruri pe care altii de varsta sa le duc la bun sfarsit instant, insa asta nu-l face sa fie mai putin fericit. Este un copilas dragalas, adorat de toata lumea si care are foarte multi prieteni. Una dintre scenele cele mai puternice din Baietelul cu aripa de fluture de Ioana Chicet Macoveiciuc este atunci cand un baiat mai mare decat David, incepe sa se ia, sa rada de baietel. 

Spre surprinderea tuturor, David da dovada de intelepciune si nu incepe sa planga sau alte lucruri. Nu, el se accepta asa cum e, deci n-are de ce sa se simta trist. Pe langa aceasta lectie de "auto-iubire" pe care le-o ofera tuturor, David reusestre sa si-l faca prieten pe acel baiat care a ras de el.

Lavinia Trifan Pop este cea care face ilustratiile pline de savoare din aceasta carte. Cele doua au colaborat si la primele doua lucrari ale autoarei.

Suntem de parere ca, pe langa o lectura agreabila, Baietelul cu aripa de fluture de Ioana Chicet Macoveiciuc reprezinta si o carte absolut necesara pentru toti parintii ai caror copii sunt diferiti. Este o carte care ar trebui sa-i invete pe parinti si copii deopotriva faptul ca trebuie sa accepte situatia si sa se iubeasca. 

Faptul ca baietelul din carte, David are o aripa de fluture reprezinta o metafora foarte draguta, ce ne duca cu gandul la a zbura, a avea incredere in tine si a lasa in urma relele celor din jur care nu pot intelege ca si tu esti la fel ca ei. 

Autorea spune ca a scris cartea pentru a le aminti tuturor ca, indiferent de diferentele dintre persoane, toti vrem acelasi lucru: sa fim iubiti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu