Regina rosie de Victoria Aveyard

Sigur ati auzit de Regina rosie de Victoria Aveyard. Si probabil v-ati gandit c-ar fi cazul s-o cititi, pentru a fi in tema. Astazi vom vorbi fix despre aceasta carte si ramane la latitudinea dumneavoastra daca o veti lua sau nu.


Sunt unii de parere ca puterea este totul. Sa fie asa? Nu cumva unii ajung sclavii puterii?
In romanul despre care vorbim astazi, puterea joaca un rol destul de important. Da, v-ati dat seama. Este vorba despre printi, printele si alte lucruri din sfera luptelor ecvestre. Doar ca...pe langa acestea se adauga si puterile supranaturale. Persoanele sunt impartite in functie de culoarea sangelui ce le curge prin vene. Astfel, exista doua categorii: persoanele cu sange rosu, pleaba societatii si cei cu sange argintiu, posesori ai unor puteri supranaturale. 

Mare Barrow pare o fetita normala, la prima vedere. Ea isi petrece timpul facand pe hotul intr-un satuc de la tara. Totul se schimba intr-o zi cand este pusa fata in fata cu partea cea mai inalta a societatii, alcatuita din rege, regina si altii. Se afla faptul ca ea este o persoana speciala. De ce? Ei bine, va amintiti ca v-am spus mai sus de faptul ca exista doua categorii de persoane in Regina rosie de Victoria Aveyard? Aceste doua categorii sunt formate pe baza culorii sangelui. Pana sa ajunga domnisoara Barrow la Curte, nu se credea ca exista persoane care sa aiba o combinatie intre cele doua culori. Insa, Mare se pare ca are aceasta calitate. Surprins, regele cauta o solutie pentru a nu se afla acest lucru. El considera rusinos faptul ca tocmai ei, posesori ai unui sange argintiu nu sunt o rasa 100% pura. Pana la urma, se hotaraste sa o opreasca pe Mare Barrow la curte si sa-i daruiasca o noua identitate. Astfel, ea nu va mai fi hotul dintr-un satuc de la tara, ci o doamna dintr-o Inalta Casa pierduta, despre care, chipurile, s-ar fi aflat de curand. O poveste care pare destul de plauzibila.

Pe langa aceasta distinctie, regele ii promite si ca o sa aiba grija sa se casatoreasca cu unul dintre fiii sai, preluand astfel si titulatura de printesa argintie. Desi pusa in fata unei vieti noi, ea nu-si uita radacinile, astfel ca profita de puterea pe care o are pentru a-i apara pe niste rebeli din Garda Stacojie. Porneste astfel pe un drum fara intoarcere, unde pericolele sunt la tot pasul in Regina rosie de Victoria Aveyard.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu