Dieta iubitoarelor de ciocolata de Carole Matthews

Dacă nu iți place ciocolata atunci acest articol nu este este pentru tine. Dar daca ești una dintre iubitoarele elixirului dulce care nu se poate opri din mâncatul acestui dulce aromat, atunci îți recomand cartea Dieta iubitoarelor de ciocolata de Carole Matthews.
După ce au făcut parte din Clubul iubitoarelor de ciocolata care este primul volum, cele patru dulci protagosnite se întorc cu noi peripeții la care ne fac martori cu multă plăcere și ne amuză cu stângăcia lor și cele mai neaștepate întâmplări.
Înainte de a citi acest volum, iți recomand ca mai întâi să citești primul volum în care să te obișnuiești cu personajele, felul lor de a fi și stilul de viață a fiecaruia dintre ele, să le cunoști să te familiarizezi cu ele și cred ca tărie că vei avea o favorită.
În al doilea volum eroinele noastre se întorc cu același chef de viață pe care l-am întâlnit și în primul volum, iar stângăciile și întâmplările bizare se vor ține lanț de ele așa cum ne-am obișnuit deja. Îmi place să cred că acest volum este mult mai bun și mai savuros decât predecesorul său și mult mai delicios decât o tabletă de ciocolata.
Cele patru progatosniste care te vor plimba prin viețile lor complicate în cele 368 de pagini ale cărții sunt: Lucy, Chantal, Nadia si Autumn. Toate vin din lumi diferite dar toate cele patru eroine au o pasiune comună și anume dependența de ciocolată și probleme legate de bărbații din viața lor. Fiecare dintre ele o duce mai bine sau mai puțin bine cu barbatul din viața ei.

Dieta iubitoarelor de ciocolata



Dacă Lucy a rămas la fel de nehotărâtă cu ce bărbat să se căsătoarească, nici Nadia nu o duce mai bine a cărei soț este dependent de jocurile de noroc. Autumn, în acest volum aproape că nu mai are viață personală din cauza belelelor și necazurilor în care intră fratele ei. Iar Chantal care urmează să aducă pe lume un copil nici nu știe cine e tatăl copilului.
Dacă în primul volum cele patru simpatice personaje au trebuit să săvârșescă un jaf, acum lucruile se schimă și cele patru devin traficante de droguri pentru că ele trebuie să facă o livrare de droguri. Lucrurile nu sunt chiar așa ușoare cum par iar de aici încep toate necazurile și peripețiile la care ele participă.
Ceea ce m-am impresionat pe mine cel mai mult, este felul în care autoarea a reușit să construiscă personajele total diferite între ele, dar totuși a reușit să le găsească un numitor comun și să le adune pe toate în jurul plăcerii de a savura ciocolată. Prietenia dintre personaje este de admirat mai ales că în zilele noastre rar de întâmplă ca patru fete să fie atât de apropiate și să sară una în ajutorul celelalte.
Cartea cred ca este exact ca o cutie de bomboane aromate, nu știi niciodată la ce să te aștepți de la următoarea pagină. Din fericire cartea este ușor de citit și o recomand cu mult drag celor care vor să își imagineze un fel de Sex and the city în varianta tipărită.
Cartea cred ca merge savurată bineînțeles alături de o cutie de bomboane sau măcar o cicolată pentru că o dată ce începi sa savurzi paginii cărții este aproape imposibil să nu ți se facă poftă de elixirul dulce și negru cu gust de cacao.
Ai citit cartea? Ți-a plăcut?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu