10 lucruri pe care nu le stiai despre Nora Roberts

Nora Roberts este o scriitoare cu un succes culminat iar cine iubeste carti de dragoste cu siguranta a auzit de ea, dar nu stiu cate dintre voi ati aprofundat biografia acestei scriitoare de succes. In cercetarile mele pentru acest articol am reusit sa fac o lista cu 10 lucruri pe care nu le stiai despre Nora Roberts.

1. A publicat carti sub patru pseoudonime Sara Hardesty, Jill March, J. B. Robb, dar succesul l-a cunoscut sub adevaratul sau nume Nora Roberts.
2. Pseoudonimul Sara Hardesty l-a folosit la sugestia agentului de publicitate, cand a vrut sa patrunda pe piata literara britanica. Acesta a lansat trilogia The Concannon Sisters Trilogy – Born in Fire, Born in Ice si Born in Shame sub acest pseudonim. Dar un an mai tarziu si-au dat seama de greseala facuta si au revenit la numele cu care a devenit cunsocuta.
3. Din anul 1991 si pana in 2001 a avut 68 de carti cotate ca bestseller de cotidianul New York Times iar momentul de glorie a fost in anul 1998 cand dintre care 11 dintre cartile ei au fost bestseller in acel ziar. In toata cariera ei a publicat peste 130 de volume.

4. A reusit sa vanda peste 400 de milioane de copii iar cartile ei se gasesc in mai mult de 35 de tari. Iar in anul 2007 Nora Roberts a intrat in topul celor mai influenti oameni din lume.
5. Dupa 11 dintre cartile ai s-au facut si filme in care au jucat actori celebri. Acestea sunt Sanctuary, Magic Moments, Angels Fall, Montana Sky, Blue Smoke, Carolina Moon, Northern Lights, Midnight Bayou, High Noon, Tribute in care a jucat Brittany Murphy si Carnal Innocence.
6. Are origini irlandeze, parintii ei fiind emigranti irlandezi in America. Cu toate ca s-a nascut pe taram american in Silver Springs, Maryland. Ea se considera o femeie cu puternice influete irlandeze.
7. S-a apucat de scris destul de tarziu. Abia dupa ce a devenit mamă a celor doi copii ai sai cand, a trebuit sa stea acasa cu ei. Talentul creativ l-a avut din copilarie cand povestea tot felul de intamplari adevarate sau mai putin adevarate.
8. Este mama a doi baieti Dan si Jason iar de aici vine pseudonimul J. B. Robb cu care isi semneaza cartile de suspans si fictiune.
9. Este una dintre cele mai apreciate scriitoare de carti de dragoste si prima autoare prezenta in galeria celebritatilor a Asociatiei Scriitorilor de Romane de dragoste din America. Fiind denumita si scriitoarea preferata a americanilor.
10. De mai bine de 30 de ani, in fiecare minut se vand 27 de carti scrise de Nora Roberts. Ceea ce a facut-o sa intre in top 3 al celor mai cititi autori contemporani.
Destul de multe carti scrise de Nora Roberts se gasesc de cumparat si in Romania. Iar daca iubesti sa citesti genul de carti romantice condimentate cu suspans, atunci nu ar trebui sa ratezi cartile scrise de ea. De cele mai multe ori le gasesti ca supliment la ziarul Libertatea pentru Femei dar si pe elefant sau libris gasesti nenumarate oferte la cartile scrise de Nora Roberts.

Care e cartea ta preferata scrisa de Nora Roberts?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu