Povestea fetitei pierdute de Elena Ferrante

Dupa multi, Elena Ferrante reprezinta una dintre cele mai importante romanciere contemporane. Si, pe buna dreptate. Povestile spuse de ea, sau, altfel spus, scrise de ea raman in mintea cititorului.

Astazi, va prezentam Povestea fetitei pierdute de Elena Ferrante sau ultimul volum al Tetralogiei Napolitane. Pentru necunoscatori, e vorba de doua fetite, Lila si Elena si povestea lor. Poveste destul de lunga, avand in vedere ca se intinde pe sase decenii si surprinde transformarea unei tari de la inceputul secolului al XX-lea.



In acest ultim volum, eroinele noastre au ajuns la varsta maturitatii. La varsta la care, dupa mai multe experiente si esecuri, trag linie. In tot acest timp, singurul lucru neschimbatg a ramas prietenia lor. Elena s-a mutat in Florenta si s-a si casatorit. Este autoarea mai multor carti care au fost bine primite de public. In Povestea fetitei pierdute de Elena Ferrante, ea se intoarce la Napoli. La polul opus se afla Lila, care nu si-a parasit locurile natale. A ramas acolo, construindu-si o afacere.

Pe parcursul cartii, relatia dintre Lila si Elena se transforma, insa, pana la urma, ramane aceeasi. Pe scurt, aceasta serie de carti este una pe care cu siguranta trebuie s-o cititi. De ce? Pentru ca veti invata foarte mulkte lucruri si cu siguranta va veti intoarce s-o cititi de mai multe ori, pentru ca va veti atasa de Lila si Elena, dupa sutele de pagini.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu