VIAȚA CA O ȚEAPĂ, Mic tratat antiratare – Autor: Alan H. Cohen

Dacă te lupți să obții, te vei lupta și să pătrezi.[...] Singura modalitate de a scăpa de pedeapsa lui Sisif este să nu mai împingi bolovanul și să-ți sărbătorești imperfecțiunea. Dacă nu te simți bine acum, nu te vei simți bine nici când vei ajunge unde ți-ai propus. Așadar, indiferent de ceea ce faci, fă cu bucurie sau renunță!

VIAȚA CA O ȚEAPĂ, Mic tratat antiratare – Autor: Alan H. Cohen

Considerând că “singurul lucru mai greu decât să te trezești devreme este să te trezești dintr-un coșmar”, Alan Cohen prin acest mic tratat antiratare ne furnizează o carte motivațională bine închegată, ușor de parcurs și de înțeles.
Viata ca o țeapă”, o colecție de idei despre cum să nu te mai situezi în postura de victimă și să nu-ți mai consideri întâmplările vieții drept adevărate catastrofe. Cartea lui Alan Cohen parcuge multe din situațiile vieții în care suntem tentați să capitulăm, acolo unde credem că nu putem ajunge. Modul cum ne risipim sau nu puterea interioară,  cum ne creăm așteptări mai mult sau mai puțin realiste în viață, ne creează acele stări prin care ne poziționăm ori în postura de victimă, ori în cea de învingător.
Crezând cu tărie că “realitatea este doar pentru cei care nu pot face față imaginației”,  Alan Cohen îndeamnă către descoperirea potențialului interior pentru a-ți crea o viață de excepție. În „VIAȚA CA O ȚEAPĂ” citim despre acele stări, atitudini, poziționări față de cursul firesc al vieții, prin care ne putem ascunde în trecut sau opune viitorului. Astfel întrebările sale ating în mod direct puncte importante, titlurile capitolelor fiind astfel structurate încât parcă vorbesc de la sine: “Îți risipești puterea? Nu te aștepți la nimic bun? Te lași condus de aparențe? Îți irosești energia pe lucruri care nu-ți plac? Încerci permanent să dovedești ceva? Spui DA când ai vrea să spui NU? Crezi că trebuie să faci totul singur? Încerci să modelezi oamenii? Îți înfometezi sufletul? sau Ai uitat să te bucuri de călătorie?”.
Întrebându-se nu dacă există viață după moarte, ci dacă există viață înainte de moarteAlan Cohen tratează o serie de comportamente des întâlnite, iar ideile și sfaturile sale practice despre viață au un fundament și-o explicație pur psihologică, lesne de înțeles: “Dacă buzunarul de la pantaloni are o gaură prin care cad banii, nu-ți cauți altă slujbă, ci astupi gaura.
VIAȚA ca o ȚEAPĂ, o lectură foarte captivantă, o carte despre motivație, încredere și descoperirea potențialului interior al fiecăruia dintre noi: “Singurul lucru mai important decât a fi bun este de a fi autentic” sau altfel spus “Pentru a obține ceea ce vrei, fii ceea ce ești.
Plusuri: – o carte de dezvoltare personală extrem de captivantă, în care se poate regăsi cu ușurință aproape oricine
Recomandări: – cititorilor de cărți de autodezvoltare, o lectură motivațională foarte plăcută

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu